Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul

Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni!”

Bricheti Rotunzi
Bricheţii rotunzi sunt combustibili solizi, cu conţinut scăzut de umiditate, obţinuţi din deşeurile lemnoase rămase după prelucrare (rumeguş, aşchii de lemn sau chiar scoarţa de copac), deşeuri care sunt mărunţite, uscate şi apoi brichetate cu ajutorul unei prese speciale.

Ofertă personalizată

În acest mod vă punem la dispoziţie oferte personalizate în funcție de nevoile și dorințele dumneavoastră.

Despre Noi

Pro Brik – Structura de Economie Sociala ( SES 1) ce își desfășoară activitate în Giurgiu, comuna Comana, sat Vlad Țepeș, este o unitate de producţie în sistem de cooperativă socială, care are 7 membri cooperatori. Afacerea constă în achiziţionarea de lemn de foc (deșeuri de lemn, rumeguș etc) şi prelucrarea acestuia printr-un proces tehnologic, care are ca rezultat final obţinerea de bricheți/peleți.

Brichetele realizate de compania noastră sunt un produs în totalitate ecologic realizate din materiale organice. După procesul de fabricație rezultă un combustibil solid, cu un conținut scazut de umiditate, produs din deșeurile lemnoase rămase după prelucrare (rumeguș, aschii de lemn sau chiar scoarță de copac, etc), deșeuri care sunt apoi marunțite, uscate până la un procent de 10% și apoi brichetate cu ajutorul unei prese speciale.

Procesul tehnologic: cu ajutorul utilajelor achiziţionate se obtin direct peleti din materia prima, acestia sunt ambalati urmand a fi depozitati in box paleti urmat de procesul de vanzare. Prin desfășurarea activității s-a urmărit crearea a 9 locuri de muncă la nivelul comunității.
Componenta socială a cooperativei constă în desfășurarea de activitati igienico – sanitare, in acest caz serviciul de spălarea lenjeriei apartinand persoanelor aflate în evidența Direcţiei Asistenţă Socială din cadrul primăriei Comana şi totodată desfăşurarea de activităţi caritabile prin oferirea către aceştia de două ori pe an a unui pachet de ajutor (un burete de spălat şi un săpun de persoană) cât şi oferirea de informaţii cu privire un stil de viaţă sănătos, prevenirea riscurilor de îmbolnăvire, reguli de protecţia mediului si promovarea responzabilizării şi implicării comunităţii în procesul incluziunii sociale.

Misiunea noastră este de a contribui la o planetă mai verde prin promovarea de produse sau servicii care sunt de culoare verde, organic, natural, alternative și eco-friendly.

 

Print Friendly, PDF & Email